Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Dega e Gjuhës Turke,

Departamenti i Gjuhëve Sllave dhe Ballkanike,

Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Universiteti i Tiranës

Në kuadër të 20 Vjetorit të hapjes së Degës së Gjuhës Turke

Organizon

Kongresin Ndërkombëtar me temë:

“E djeshmja, e sotmja dhe e ardhmja e Gjuhës Turke në Shqipëri”

Në datat  28-30 Mars 2019

Eventi do të fillojë për

Tarifa e pjesëmarrjes është 50 Euro dhe afati i fundit është 15 Mars 2019

AplikoniAplikoni

Turqishtja është një gjuhë e cila flitet si gjuhë zyrtare ne 3 kontinente, Azi, Evropë, Afrikë. Eventi do jetë i orientuar në fushat e: Gramatikës dhe Letërsisë Turke, Gjuhësisë, Turqisë Osmane, Didaktikës, Komunikimit Kulturor, Albanologjisë, Balkanologjisë, Studime Rajonale, Orientalistikës.Gjuhët e prezantimit janë: Turqisht, Shqip, Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Arabisht, dhe të gjitha gjuhët e Ballkanit

Rruga e Elbasanit, Tirana, ALBANIA